Råtobak används med fördel till att rulla egna ciggaretter

Förutom att stoppa en pipa med råtobak, kan man även använda den till att rulla egna cigaretter. Skillnaden mellan vanlig tobak och råtobak är framför allt att det finns mindre tillsatser i råtobaken, samtidigt som den är starkare. Detta gör att man får en rikare smak på cigaretterna eller på pipstoppet, samtidigt som råtobaken blir mera hälsosammare än konventionell tobak. Styrkan i råtobaken gör även att man röker mindre jämfört med vanliga cigaretter om man ser till behovet.

Beredning av råtobak före använding
Innan man rullar cigaretter med råtobak, bör den lufttorkas ett dygn då den innehåller en del fukt vid leverans. Detta gör man enkelt genom att låta förpackningen stå öppen utan lock eller genom att köra den i mikrovågsugnen. Man skall alltså inte rosta den utan bara driva ut fukten ur den. Använd därför läget för upptining istället för värme. Har man tid att vänta är lufttorkningen att föredra då mikrovågsugnen kan minska aromen i tobaken.

Att köpa råtobak genom internet
Det finns goda möjligheter att köpa råtobak på Internet. En lämplig hemsida är http://www.rokakrokagoka.se/roka/tobak/ratobak.html där man dessutom kan köpa alla det tillbehör som man kan behöva i form av papper, filter, rullmaskin, pipa med mera. Utbudet av olika smaker hos råtobaken är god på denna hemsida, och det blir även billigare ju större kvantitet man beställer samtidigt.

Besök gärna denna hemsida med fördel när du är intresserad av kringutrustningar förutom din råtobak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *